Mungkin ada gdm

Saya baru minum air gula, belum ada result. Tapi nurse cakap saya suspect kencing manis sebab bacaan darah pertama agak tinggi. Apa proses seterusnya di kk jika betul ada gdm? Akan kerap ke klinik ke?

3 Balas

saya anak first ada gdm minum air gula alhamdulilah result normal now tengah pregnant anak kedua haritu minum air gula result normal lagi sebulan saya kena minum air gula kali kedua tapi saya control diet la dari anak pertama sampaila kedua ini kalau kencing manis sangkut misi kat kk akan telefon bila result tak normal.

macam saya baru buka buku dan sangkut gdm. bulan pertama tiap² minggu jumpa buat BSP dan jumpa Dr. Dr bagi ubat insulin dan merfomin lepas makan bacaan akan cantik termasuk dengan cara permakanan. lepas tu 2 minggu sekali baru jumpa Dr. mula² ja penat sikit. kalau jaga makan In Shaa Allah bacaan gula cantik 😊

nurse akan call kalau ada gdm. kena buat bsp sebulan sekali di KD atau rumah (kalau dah ada alat). akan kena review bsp jugak dgn Dr di KK. tak sure berapa bulan sekali