Kandungan Kosong

Saya baru keguguran blighted ovum 3 bulan lepas. Nak merancang hamil balik tapi risau kejadian sama berulang. Siapa pernah alami kandungan kosong dan lepastu pregnant semula & kandungan normal?😔 takut hamil blighted ovum lagi walaupun doktor ada cakap hal ni terjadi sekali sahaja.

12 Balas

Saya pernah mengandung sama mcm sis . Lepas 3bulan saya pantang betul2 , saya lekat semula . Alhamdulillah sekarang dah 6bulan . Sentiasa positif ya sis walaupun saya faham , kita takut kejadiaan berulang kan ? Saya pun rasa mcm tu . Tapi alhamdulillah , allah bagi peluang lgi pada saya . Insya allah ada rezeki untuk sis lagi

2y ago

Doktor bagi jawapan yg menenangkan saya . Dia kata kehamilan kosong ni bukan salah siapa2 , tu semua sbb baby tu sendiri bermasalah . Kromosom genetik ka apa erk orang panggil ? Mmg takcantik taksempurna . Sbb tu jadi mcm tu . Kalau kita paksa jugak ia hidup , mungkin anak tu taksempurna ada masalah . Saya doakan sis positif secepat yg mungkin ya , makan folic acid tauuu !