Hari Subur Lepas Period

Saya baru je habis period hari ni. Sy nak tanya, mcm mana nk kira hari subur selepas period..

6 Balas

sis bleh je bsama .. selang dua2 ari..ari2 bsama lg bgus.. lpastu kira ari ke 15 dri ari ptama kluar period tu.. smpai ari ke 15 bsama laa dgn suami.. sbnarnya ada waktu2 sperm suami aktif dan fresh.. tgh mlm atau awal pg tu sblum nak g keja ke🤭🤭 smoga bjaya sis😉😉

5y ago

Tq

Kira je 14 hari dr tarikh period. Nie sesuai yg period on time. Kalau x teratur agak susah nk tau wktu subur. Tp x salah mencube. Sbb sy x teratur pun still kira mcm nie.

5y ago

Nazrin InsyaAllah... Sy doakan. Jgn lupa bersama 2 hari sblm dan selepas tarikh subur InsyaAllah lekat. Usaha ye.

Kalau ikutkan seminggu lepas habis period tu dah fasa subur. Or sis akan keluar lendir like putih telur tu. Or sis boleh test subur dengan guna ovulation kit (opk). 🥰

5y ago

Tq

Sama ada guna opk atau refer period calender kalau period teratur.

5y ago

🤗

Ikut apps sis.. Biasa ya 8 ke 7 lepas date period.

5y ago

Tq

Guna opk

5y ago

Tq