BULAN RAMADAN BAKAL MENJELMA

Saya baru hamil 5w. Tak lama lagi dah nak puasa. Saya risau, tentang larat kah saya berpuasa & perkembangan janin yang tengah membentuk. Boleh tak ibu ibu share pengalaman/info berpuasa/tidak pada trimester pertama? Terima kasih. #love #kandunganFIRST #staysafestayathome

14 Balas

Pernah hamil usia kandungan 4 bulan dlm bulan puasa. Tinggal 3hari je puasa.. sbb tak larat sgt. Masa tu bekerja sbgai guru tadika.. lain org, lain badannya.. tgk kudrat diri sndri ye.. jgn terlalu memaksa utk puasa . Puasa boleh ganti. Lgpn kandungan puan masih awal.. makan makanan yg berkhasiat..