BULAN RAMADAN BAKAL MENJELMA

Saya baru hamil 5w. Tak lama lagi dah nak puasa. Saya risau, tentang larat kah saya berpuasa & perkembangan janin yang tengah membentuk. Boleh tak ibu ibu share pengalaman/info berpuasa/tidak pada trimester pertama? Terima kasih. #love #kandunganFIRST #staysafestayathome

14 Balas

Awal2 and hujung2 pregnancy selalunya x advisable utk puasa sbb awal2 baby baru nak jdi. So banyak pembentukan baru nak start kan. Sikit sebanyak takut ade effect. Tpi klau mmg sis larat takde msalah pun lagi bagus 🤗 sye da msuk 27w ganti puasa pun kene selang2 bila buat direct mmg x larat sngat rasanya 😅

4y ago

X engat sbb ape sis dlu penah terbaca satu artikel ttg puasa waktu pregnant ni. Tpi klau larat should be no problem sis 🤗