cabut gigi

Saya baru 12minggu. Gigi bengkak. n pergi klinik gigi doc bagi ubat n suruh after 2 minggu cabut gigi geraham atas kerana terlebih tumbuh menyebabkan gigi geraham bongsu sakit. husband tak bagi cabut. kalau boleh tak nak cabut takut risiko. tapi bolehkah cabut gigi semasa mengandung?

14 Balas

Mmg x dibenarkan sbb semasa mengandung hormon bertukar dan tisu2 badan jadi lembut , kalau cabut byk pdarahan yg kluar kemungkinan akn mbahayakn ibu & kandungan..

4y ago

Maaf saya mahu tanye..saya mengandung 8w6hari haritu saya cabut gigi dan doktor siap bius..adakah bahaya pada kandungan saya?dan masa itu saya belum buat buku lagi..