Cabut gigi Geraham

Saya baru hamil 5 minggu nk mintak pendapat cabut gigi geraham... ada effect apa2 x nnt?

1 Balas

Boleh call klinik untuk tanya sesuai ke tak cabut gigi pada minggu ke 5 tu. Saya masa 1st trimister, memang prosedur KK akan cek gigi ibu hamil. Lepas tu sy kata pada dentist KK, ada rawatan gigi saya yg tertangguh sbb kes C19 naik, boleh ke saya sambung rawatan tu masa sy hamil? Dentist noted perkara tu. Minggu dpn, klinik gigi call suh dtg utk doc pakar tengok gigi tu. Doc rawat gigi sy utk matikan akar sebab dah terlalu lama tangguh dek kes C19 tangah mencanak. Lps dah buka tampalan lama dan letak ubat, dia tampal balik. Doc kata, call balik klinik utk set next appointment slps sy bersalin nnt.