cabut gigi

Saya baru 12minggu. Gigi bengkak. n pergi klinik gigi doc bagi ubat n suruh after 2 minggu cabut gigi geraham atas kerana terlebih tumbuh menyebabkan gigi geraham bongsu sakit. husband tak bagi cabut. kalau boleh tak nak cabut takut risiko. tapi bolehkah cabut gigi semasa mengandung?

14 Balas

masa saya mengandung pun mmg ade masaalah sakit gigi.. tapi mmg tak berani cabut sbb risiko kt baby

Sy pon sedang alami nya... Sakit gigi... Gusi bengkak... X berani nak cabut Sy 11w5d

Cuba pakai sensodyne dan rajin gosok gigi. Saya buat cmtu, mmg berkesan

Boleh. Tapi lepas 7 bulan tak boleh. Itu yg doc bagitahu sy.

4y ago

Itu sy tak tahu. Yg doc bgthu cuma tu je. Lepsas 7bulan tak boleh cabut gigi. Sbb sy buat semua tu sebelum 7bulan. Siap cuci sekali.