Kena mengiring ke kiri ke kanan? 😂

Saya bakal masuk 25minggu dalam beberapa hari lagi.. Saya ada baca trimester kedua seeloknya tidur mengiring ke kiri Cuma saya confuse baby ni 😂😂😂 Bila saya mengiring ke kanan, dia punya berjoget tu alahai 😂😂 Kalau pusing kiri dia diam sikit Berjoget-joget tu tanda dia rimas ke dia seronok sebenarnya? 😂 Kalau terlentang pun dia berjoget tapi saya la tak selesa.. sakit belakang 🥹

14 Balas

sis sama fikiran MCM sy😂 Klau mgiring mesti dia tendang,,sy pulak twins,mgiring kiri ke kanan mesti dedua tendang,kadang konfiusss terfikir baby marah ke eh tindih dia😂 pnh tnye nurse ,nurse cakap normal la,Klau twins kanan tendang tukar posisi kiri,Klau kiri tendang tukar kanan,,dia BG hint la tu ruang sempit😂 MCM tu lah sy Smpai skrg dah 36w tggu 37w3d je ni nak bersalin

baby sy kalau sy tidur dia pun ikut tidur, tp kalau dia x selesa/tersepit dia akan menendang.. tukar posisi baru dia diam.. kalau da tidur lama baru boleh tukar posisi sekurang kurangnya 4 jam sekali supaya x lenguh atau kebas time tu baby pun da lena, tukar posisi kiri kanan pun dia ok je.. sy tido pakai maternity pillow, dia support perut dan pinggang, dalam kereta pun bawak juga baru selesa.

Saya ada baca bila kndungan dah besar ibu disarankan tidur mengiring ikut pada keselesaan masing masing kiri/kanan tapi tk digalakkan tidur terlentang sbb boleh bg tekanan pada bby yg boleh buat bby gugur , itu yg saya baca laa , kalau saya , saya selesa mengiring sebelah kanan kdg tu lama mengiring sampai rasa lenguh dah

Tido mengiring sis. Terlentang x elok dah. Huhu. Sy pernah bce byk kan tido ngiring kiri sbb klau kanan akan himpit 1 blood supply ke baby. Sy pon x pasti. Tp sy ngiring both. Cume kanan kejap2 je la klau dah lenguh sngt. Sbb sblum preggy bese ngiring kanan. 🤭

Kiri kanan ke ok je dear. Tapi ke kiri lebih baik untuk make sure blood flow tu smooth. Cuma jangan tidur on your back je sebab ada potential untuk baby lahir premature/ stillbirth. Tidur je mengiring kiri/ kanan, mana2 yang selesa ☺️☺️☺️

Kiri dan kanan dua dua boleh. Memang digalakkan tidur mengiring. Normal, kalau dari pengalaman saya, baby saya memang akan active kalau mengiring.

dua2 pun boleh.kalau rs selesa kiri mengereng ke kiri kalau rs mcm penat asyk mengereng ke kiri blh mengereng ke kanan

Saya klau mengiring ke kiri.... baby agak aktif. Kanan ok senyap je..... kdg2 terlentang juga tp xlama.

Saya pula pusing kiri dia gerak kiri pusing kanan dia gerak knan .. kdang risau takut dia terhimpit

Dua2 boleh.. sy bnyk ke kanan sbb kalau ke kiri perut rasa sakit.. ikut selesa awk..