Mengiring ke kanan atau kiri?

Saya 26 minggu. Saya baca seeloknya mengiring ke kiri utk blood flow n kurangkan tekanan pada buah pinggang. Tapi baby duk kick bila tidur belah kiri. Mak cakp dia tak selesa kiri. Kena ke kanan. Ok ke kalau ke kanan? #FirstTime #sleepposition #1stimemom

13 Balas

sy masa mula2 pun xselesa kiri, bila ngereng kiri perut macam mengeras xboleh lena , ngereng kanan sekejap je lena.. bila ngereng kanan saja, xtukar posisi pinggul kanan sakit + lengguh udah nak jalan sakit 🤣 start dari situ dah boleh ngereng kiri, so sy tukar2 position.. selalu tersedar sedap terlentang 🥴.. ikut je keselesaan sis, nnti bby dah pusing selesa dah ngereng kiri

Saya pilih kiri atau kanan, ikut pada keselesaan. Mostly ke kiri sebab mmg rasa ke arah tu lebih selesa. Ada juga masa2 nya tidur separa duduk (tinggikan bantal dan bersandar dalam 30 darjah macam tu) bila rasa itu yg selesa. Asalkan bukan tidur menelentang, merbahaya bagi kandungan.

Xperlu terlalu restrict kiri atau kanan. Mana2 pun boleh jer asalkan selesa. Lagi pun kalau selalu tidur satu side jer mesti cepat lenguh dan sakit bahu. Jadi sy ulang alik kiri kanan ikut selesa masa tidur.

Banyak tidur sebelah kanan sampaikan kedudukkan bby ikut selesa sebelah kanan . Doktor kata takde pape masalah cuma Jangan biase kan . Takut nanti perut da besar nd bby susah nak berpusing

sy mgiring kekiri bby kick pinggang...tpi rasa tak slesa dn mcm lemas skit...klau pusing kanan,bby kick pundi kncing..🥴🥴tpi sy slesa...jdinya sy pusing knan je..

Baby xbg kerjasama kalau sy ngiring ke kiri 😂 so sy tido kanan, tp bila terjaga tgk terlentang😂

Sama sis mcm saya 😅 bila ke kiri kemain dia kick so saya better tidur ke kanan. Pilih mana anak selesa sis.

ikut selesa ...mcm sy baby kick jgk bile ngiring kiri..tp sy xslese kanan..sy ngiring kiri je 😆😆

Saya kalau ada tanda2 nak kena gerd saya banyakkan ke kiri. Kalau takde tu kiri kanan pun boleh.

klau sye . ke kanan dia tkmau nk jgak kekiri .. smpai bahu pun boleh tinggi sblh😆