Telinga baby.

Saya agak risau nak bersihkan telinga baby. Boleh bantu saya. Macamana cara nak bersihkan telinga baby dan masa dia tidur atau sedar? Ke takperlu bersihkan lagi. Baby umur 1bulan 10 hari.

5 Balas

Kalau saya selalu bersihkan lepas mandi. Bersihkan bahagian luar, lepastu dlm tu pusing2 kn cotton bud tu supaya boleh absorb lebihan air masa mandi. Tahi telinga pun senang keluar sbb lembut br lpas mandi.

bersihkan bhgian luar dia jek.. bhgian lubang tinga pun boleh tpi bukan dalam smpai xnmpk putik kapas tu ye. pusing2 putik kapas tu sikit2 jek ke lubangnya.. klu xyakin, buat time dia tdo..buat slow2..

biasa kalau bby umur mcmni xperlu korek telinganya..sbb tahi telinga akan keluar sendri nnti 😉✌🏻

Bersihkan bahagian luar sahaja. Lobang telingan tak payah bersihkan nanti taik kuar sendiri .

xyah korek..biar je