telinga baby

Baby sy 5bln 23hari, mcm mana cara yg paling selamat untuk bersihkan telinga dia? Sudah try, tp ssh mahu bersihkn bhgn dalam telinga, takut ada apa² nanti..

2 Balas

buat waktu anak tidur sis, letak losyen sket kat putik kapas, slow2 putar.. klu ade daki, letak losyen dlu, bia daki kerak2 kembang, nnti lap jek dgn kain basah atau putik kapas tuh.. :) smoga mmbantu..

4y ago

Okay, nti sy try..thank you mommy

Sis bersihkan..tepi2 dier je sis..jgn beria2 sgt..cthnya cm ad daki ke..ltk kt putik kapas minyak oi bby ke zaitun ke..bg lembut baru bersihkan..