Salam hai ibu2x semua

Saya ada kencing kotor je knpa doc sruh minum air gula ye... Nurse ckap hb sya ok jdi tk ada kena mengena dngan gula 🤔

2 Balas

hb, kencing kotor, air gula semua benda berbeza, mmg xde kaitan antara 1 dgn lain. tp semua tu procedure mmg kene buat waktu pregnant. kalau kencing kotor, kurang minum manis. air gula mmg semua ibu 25tahun ke atas atau family ada history diabetes wajib minum. ubat yg klinik bekalkan tu utk hb.

2y ago

cek air kencing, yg celup strip dlm air kencing ngn hb yg cucuk kat jari tu buat setiap kali check up. air gula je 2kali sepanjang pregnant.

hb mmg takde kena mengena dgn gula. hb ni kandungan zat besi dlm badan. minum air gula ni wajib utk yg mengandung ambil at least sekali kalau takde risiko lain. kencing kotor tu benda lain

2y ago

betul tu.. mmang ibu² mengandung akan diberi minum air gula