Minum air gula

"hai ibu2x yg ada pengalaman... Nieh keputusan saya masa minum air gula 30hb lepas... Ok tak mcam nieh nurse x bgtau pun ok ke tak,,, dia suh nnti bagi dngan doc bila temujanji scan 6/10/22 lama lgi... Takut klau sangkut tk hilang lgi dlam fikiran nieh nak sngat tau ok ke tak 🥺🥺🥺

Minum air gula
28 Balas

Klu kk tmpt sy , result mcm ni ok jee.. mcm sy mase awl bukak buku pink 12week ckp family ade sejarah kencing manis .. bmi pulak masetu 26 overweight.. esok nya dh kne minum air gula.. sebelum minum je result dh 7.1 , dh minum lepas 2jam result trus 14 😂😂 week 13 kne warded nk tgok gula dlm drh .. start situ sampai skg dh nk masuk 30week on ubt on insulin.

2y ago

Tq sis infonya.. 🫰🏻🫰🏻

saya minum air gula kk takde call langsung,means ok ke atau kita akan tau bila jumpa doc nnt ya? confius sbb bila baca semua cakap kk akan call kalau ada gdm. ni tak ada call langsung 😅

2y ago

klau sangkut ngn gdm kk akn call kita , klau tak call maksudnya tk sangkut gdm

sy sbelum minum 5.3 lps minum 4.9.. skrg sy gdm on diet 😅 ade yg kate ptot nye tak kire gdm tpi kk tmpt sy kate mcm tu di kire gdm.. tah lah sy ikut je la ape yg misi ckp jnji baby sehat 😂

Sy pun jenis ok sis.. sblm 3.7, slps 4.6 tp still kena mnum air gula lg nt bila 28w. Entahlah sbb keturunan ada dm kot. Ikutkan buku pink sy tu, lg skli kena mnum lps bersalin nt..

2y ago

xtaula guideline ke protocal dorg skrg agaknya. Ada 3 column situ. Bila tanya, mmg nk kena minum supaya nak rule out kita ni ada dm semasa hamil/slps hamil ke x.. sabaq je laa

Kat tempat saya . Before minum air gula 3.07 . Lepas minum 6.30 .. doc ckp ade gdm 😰 . Padahal normal je . Kita jadi stress pulak Nak kena selalu Ambik bsp .

ok je ni sis.kalo misi xcall xckp pape tu means ok la tu.die jgan bcaan kedua tu lebih dr 6.8.yg tu siap sedia la nk kena buat bsp.hehe.

result mogtt nurse bagitau masa next appointment & nurse cuma ckp normal itu jer. sis punya result ni dah cantik so x paya risau

2y ago

iye ke syukur alhamdulillah ☺️

ok tu..tp ada setgh kk..dia tak kol mknanya gula ibu2 ok..kecuali ada masalah..bru kk akn kol inform

kalau kat tempat sy KK,tak call,dan akan datang,tak cakap apa2 pun,kira ye okey la results air gula

Sy sblm 4.9 slps 2 jam 5.9 lps tuh doc cakap tak payah minum air gula lagi sbb bacaan normal 😅