STOP PUTING PLASTIC

saya ada anak yg berusia 2tahun.. Any suggestions or idea utk saya buat nak bg dia stop puting.. Skrg ni every week sy kena tukar puting baru sbb dia gigit putus.. Dia isap puting masa nak tidur shj.. Kalau waktu lain dia buat gigit2.. Kalau tak bagi mood mmg lari.. Meragam aje.

2 Balas

Anak saya pun saya try stop kan puting. Susah! Sebab banyak hal sangat. Tapi kan saya perasan kalau time tidur, saya slowly tarik lepas tu sorok. Kalau dia bangun tengah malam mencari, saya buat dek je. Tepuk tepuk dia suruh tidur balik. Lepas tu kan, sis try lah sorok puting and jangan sebut langsung nama benda tu. Nanti dia macam tertanya tanya. Lama lama dia tak perasan pun takde. Good luck!

Alhamdulillah... Anak saya dah putus puting.. 2mggu pertama mmg susah sgt mmg dia meragam.. Tapi yg last tu Ms bg sy ckp kalau putus no more yg baru... So bila putus je.. Sy bg dia yg putus tu.. After 2 weeks dia dah mula lupa putingnya.. Alhamdulillah.. Cukup setahun 3bln putus buai.. Cukup 2tahun 1 bulan putus puting..