Saya overthinking ke

Saya ad masalah dengan pengasuh, ntah la..., sy salah ke, mcm ni.. Anak sy baru duk ngn pengasuh ni xsampai 3 bulan, tp setiap kali sy ambik anak mesti pengasuh akan ckp ank suka nngis,ank xnk makan sdgkn bg mknn yg anak suka,mcm keropok dia ckp ank xsuka mkn knp letak mknn ni, sdgkn keropok paling ank sy suka, mcm letak telur dia bg telur putih je sbb telur kuning dia ckp tinggi kolestrol xelok, dia ckp dia cerewet sikit,n yg terbaru ni dua hari lepas dia ckp anak nngis bukan biasa2 sampai muntah, jiran2 dia siap dtg tanya knp anak nngis, tak nak mkn, seharian nngis, smpai suami dia ckp sabarla syg dia baru nk mmbesar,sy sebenarnya sedih setiap kali jadi dengar mcm tu sbb ank sy dekat rumah xmcm yg dia ckp 360 darjah berubah, anak sy dari baby sng sgt jaga xbanyak ragam, kalau nngis tu nk prhtian biasa la kita pujuk elok la dia, sy xtau ap mslh ank sy bila duk kt sana,sy poj xfaham,bila hntr kt anak pengasuh lama elok je anak pngsuh lama ckp ank baik sng jaga, pengasuh lama sy pindah negeri tu xdpt jaga dh ank sy,jd semalam sy ad buat status kesian adik sabar ya nnt kita try cari lain, terus dia bls status tu n siap ckp last jaga bulan ni tp ayat berlapik la, jd sy fikir mungkin dia dh xnk jaga ank sy tp xtergamak nk ckp, ntah la sy sedih betul rasa...setiap kali sy ambik ank hari2 time balik msti ckp anak nngis,ank suka nngis....

18 Balas

Elok lah tu dia kata xnak asuh anak awak. Awak cari je org lain. Kesian anak awak, mesti ade something wrong. Anak nk cakap pun x reti tu yg asyik nangis je..i feel u sis, cpt2 cari pengasuh lain ye.

7mo ago

in shaa allah sis, dh jumpa dh pengasuh baru, harap okey la yg ni, terima kasih sis..

tlg tukar pengasuh lain sis. pengasuh ni xserasi dgn ank u..i pernah rse cmni smpai berhenti kje n last sy jg sndri sbb strees dgn pengasuh yg mcmni lah

7mo ago

tu la sis rasa sedih lah kan tiap kali ambik bgthu ank asyik nngis,mkn xselera, in shaa allah bulan ni last hntr ngn dia..

benda ni sllunya mak mst ada instinct. takkan hati xrs apa2? kalau ada rasa. nasihat saya jangan teruskan. cr pengasuh lain

klu sy sis..sy tukar pgasuh trus..sbb xda chemistry tu..rsau emosi n psikologi ank tu nnt tganggu..

7mo ago

in shaa allah sis bulan ni last hntr ngn dia sbb dh byr untuk bulan ni, sy biasa byr 1 aribulan..

cari pengasuh baru la sis..dia yg cerewet kata anak sis plak yg mcm2 peel..

sis Ade Post kat FB page ke Sy Ade Baca sama Cerita mcm nie

7mo ago

tak de awak, pos sini je...

mmg dia xmau jaga tuuuu

tukar pengasuh

7mo ago

in shaa allah bulan ni last dh ngn dia.