Please share pengalaman

sy nk msok 8mggu tp ad kluar mcm darah x byk tp ada. Sblom ni msa 7mggu pon ad dah p jmpe doc tp doc ckp x de ap. scan pon mse tuh bby ok jntung pon okey je. Bila trun lg mcm ni jd risau. Ad tak yg mcm saya ? #firs1stimemom #firsbaby

3 Balas

saya pernah macam sis. masa 6week sy pergi scan baby dah nampak heartbeat. tapi pagi keesokkan harinya, sy bleeding teruk macam first period. then hari tu juga sy terus pergi klinik check then doc cakap sy keguguran sebab baby dan jantung dah xnampak . So doc bg tempoh 2week utk kantung turun sendiri. then after 2weeks sy pergilah balik klinik tu untuk scan nak check rahim dah clear ke x. Alhamdulillah kuasa Allah baby sy sihat sis. Dia berkembang sihat. heartbeat pon dah dpt dengar masa tu dah 8week. saya pon terkejut sis. sy xberharap pon sbb sepanjang 2week tu sy ada bleeding tp sikit2 je sampai lah hari nak pergi scan jumpa doc. apa2 pon sis kena sentiasa follow up dgn doc. andai kata ada bleeding teruk ke tak normal ke. sis pergi jumpa doc ye. Kita sama2 doakan kandungan kita sihat dan selamat sampai bersalin. Amiin..

10mo ago

xpasti. sy scan klinik mcm 19/2/2024. sy next week baru nk buka buku pink

saya pun baru baru ni bleeding sedikit and terus pergi clinic bila doc scan still ada kantung and dapat tgok heartbeat baby tapi ada luka area rahim and doc bagi ubat kuatkan rahim dgn mc 3 hari bedrest so saya mmg betul betul bedrest , after that dah takde bleeding ,minggu depan nak kene pi scan tgok keadaan baby hope fully inshAllah baby kita sentiasa dipelihara olehNya❤️ kene banyak berehat and jangan buat kerja berat berat

Korang pergi hosp tak perlu bawa buku pink ke? Risau. Saya pun 7 weeks ada keputihan + darah. Bila wipes baru ada. Xmelekat kt pantyliner pun. Dh 2 kali experienced mcm ni, last year miscarriage

10mo ago

mcm kes saya bebaru ni. dr bg ubat kuat rahim. kena makan sampai second trimester. saya dah 10w, takde buku pink lg. pergi gh bawak gmbr scan je.