Baby songsang

Saya 36minggu. Doc scan baby songsang. Ada peluang tak utk baby pusing kepala ke bawah n bersalin secara normal? Sesiapa ada pengalaman?

9 Balas

Saya masa scan 29 weeks 1 days baby songsang jgk..now 30 weeks 5 days dah..nanti 32 weeks kena scan balik..selain nak tgk kedudukan baby..doktor nak tgk parut czer..sbb anak ke 3 hr tu czer sbb baby songsang jgk..selain tu doktor nak tgk berat baby sbb saya gdm on diet control..masa kena c zer hr tu 37 weeks dah..tau songsang pun sbb g scan..sbb bentuk perut nampak lain..memang doktor terus bg tarikh nak czer..dah ikhtiar..tp baby memang x nak pusing langsung..redha je la..kali ni pregy anak ke 5 harap sgt baby berpusing nanti..x nak rasanya kena czer buat kali ke 2..