Sakit badan

Saya 29week , normal ke kalau rasa sakit and kebas ii dekat tanda yg sya bulatkan tu , tapi rasa sakitnye tu belah kanan je sampai ke belakang badan . #firstbaby #bantusharing

Sakit badan
15 Balas

Ingat saya sorang yang rasa macam ni. Selama ni dok diam hanya bagitau husband. Saya selalu macam ni bila lepas makan. Smpai ke tulang rusuk belakang. Minta suami urut baru reda. 3-4 minggu jugak jd macam ni. Sekarang dah masuk 3rd trimester dah tak ada. Harapnya tak datang balik la. Seksa😂

3y ago

Iyee dah nak masuk 3rd trimester baru kurang sikit sakitnye

Normal 😊 tu maknanya baby tendang2 / gerak put pressure kt tulang rusuk kita. Since dia makin membesar. Nnt akan hilang bila akhir 3rd trimester since baby tkde ruang da utk gerak. Mmg sakit n tk selesa part ni. But akan terbiasa nnt 😊

3y ago

tpi sy dh 3rd . 37w makin pedih2 sakit kalau usap2 pedih jugaa . adoiii

sy tgh alami skrg ni sis...sakit smpai ke blkg...nsib baik ada ank mnakan yg pndai mngurut..mmg buat tk selesa btul klau nk tido...sy 32week ..hadap aja la demi ank nk mmbesar dlm perut...tnya nurse ckp normal

samaaa. sy pun rsa kt situ jugak tp sebelah kiri, rsa kebas2.. kdg2 rsa mcm pnas pun ad, tp bila time nk tido je rasa.. xkerap sgt la, sy bru 23weeks . next appointment nk tnya nurse la

3y ago

Sy pn rasa mcm tu jugak.. Bila nk tido terasa mcmm skit kt bwah dada belah tengah.. Sy msuk 28 week..

Sama , saya 29week sakit kt situ kalau duduk lama , lepas kalau baring nk crik posisi selesa susah . Rase nk menangis pun ada dia punye sakit tak bole bawak bincang 😂

3y ago

Kan kadang tu tetiba sakit sangat rasa nak menangis , nak mengamuk pun ada 🤣🤣

sama dgn sy alami skrg.. tnye dkt yg ad pengalaman dyeorg kate normal sbb breast nk ad susu.. tanya doc pon doc kate normal sbb bby semakin besar..

3y ago

sme lh dgn sy.. sy pon first time sbb first bby.. skrg alhamdulilah dh kurang sikit dh sakitnye..

sama la.. sy start rasa masuk 33 weeks.. menyucuk sampai tulang rusuk rasa.. nak tdo serba tak kena.. duduk pun rasa mcm tercucuk..

normal sis sama mcm saya pregnant anak first mmg sakit kkdg dibuat nye 😂

3y ago

Itula tak selesa nak tido dibuatnye tapi redhaa jela demi anak 🤣

Sama..tapi saya belah kiri.tanya nurse dia kata benda tu normal

sy pun 29w tgah sakit mcm tu jgak sis