Missed miscarriage

Saya 13w. Tadi scan dgn sonographer, katanya baby 9w and heartbeat tak nampak. Sebelum ni scan 8w nampak heartbeat, 9w buka buku d KK nampak heartbeat. Saya diberitahu mungkin saya missed miscarriage. Adakah ibu2 pglaman spt saya tp baby selamat lahir?😭😭😭

7 Balas

saya masa saya kandungan pertama, check up 9 weeks di swasta ada heart beat, buka buku di kk 12 weeks, doktor kata saiz baby x membesar, saya x percaya, then ke klinik swasta untuk scan dia kata betul, baby dah takde Heart bear, then terus rujuk ke hospital untuk scan sahkan gugur. doc bagi masa 2 minggu untuk janin turun sendiri, kalau x turun dalam timing ni kena cuci kat hospital.. dalam masa 2 minggu macam2 saya buat, minum air kelapa, urut badan 3x makan yang tajam untuk bagi turun cepat.. alhamdulillah on time 2 minggu janin turun sendiri. moga sis dipermudahkan urusan.. pantang 2minggu, selang sebulan ada rezeki zuriat lagi.. saya doakan sis juga ya ❤, sis kuat

Semoga dipermudahkn .. tp cm saya dulu 13 mnggu detik jntung da tak ad .. time awal ada smpai 13 mnggu stop tk thu knpa .. mungkin allah lgi sayang kn anak syurga saya .. pikir yg baik2 semoga dipermudahkan .. saya preg balik bulan 7 thun lepas ..saya masa preg mula2 un cm tu scan 7 mnggu nmpk kntung je tk jmpe detik jntung .. rasa tkot sbb pernh gugur kn .. saya bnyk kn doa , dgr zikir time tido syukur time scan 9 mnggu detik jntung ada smpaii 24/4/2023 saya salin .. syukur .. kenaa bnyk kn doaa ..allah maha mendengar

Sy pernah alami..appointment untuk scan dekat kk mase 14weeks..tapi scan baby stop develop 12weeks n xde heartbeat dah..last scan mase 11weeks masih ada heartbeat n nmpk baby gerak2.. doc ckp missed miscarriage, tapi sy pegi klinik swasta untuk confirmkan n doc pun ckp yg sama..mlm tu tu terus sakit perut, pegi hospital n pagi tu keluar semua dah. Janin da sempurna tapi da xmembesar..sis cube pegi klinik lain untuk confirmkan..apa2 pun harap sis bersabar, isyaAllah

klu lari jauh sgt mmg dktr declare missed miscarriage. sy dh alami pkara ni....awal scan 7w ada heartbeat..then 15w scan tp bby growth smpai 12w sahaja.. lps 3 minggu check, sy complete miscarriage.

5mo ago

maksudnya process tu sama mcm nak beranak jgk kan .

Maaf saya takde pengalaman. Boleh scan dekat tempat lain minta 2nd opinion. Better gi klinik pakar terus

xde pngalaman tp mgkin sis bley dptkn 2nd opinion.. peg scan tmpt lain plak..

Tumpang tnya , kalau dah gugur kita test upt naik double line normal ke ??

6mo ago

Ya normal sbb hcg masih ada dalam badan. Kadang ambil masa seminggu lebih juga upt masih double line walaupun dah d&c & doctor scan dah clear