Tak Jumpa HeartBeat Baby

Salam mommies mommies. Saya nak tanya, ada tak yang pernah mengalami kes macam saya. Sepatutnya saya dah 11w 6d. Tapi bila KK scan, diaorang tak dapat jumpa heartbeat. Last heartbeat detected pada 8w 1d. And baby pun tak besar. Stop besar at 8w 5d. Kena refer ke EPAU. EPAU pun tak dapat jumpa heartbeat. Katanya memang baby dah takde 🥺 Missed Miscarriage katanya. Dah 3 minggu lebih baby dah takde. EPAU kata memang takkan perasaan selagi tak buat ultrasound. Sebab saya memang takde bleeding takde apa. Saya pun masih lagi ada alah, mual semua. Saya sedih sangat. Ni second pregnancy. First pregnancy saya gugur jugak sebab kantung kosong. Kali ni excited bila scan nampak baby nampak heartbeat. Tapi macam ni pulak jadi ☹️

4 Balas

Sama macam saya sis.. first scan bukak buku pink time tu week 9 doktor ckp xde heartbeat. Lepastu doktor bgi tarikh utk cuci n saya cancel sbb nk tggu lagi dua mggu nk scan balik.. punya yakin baby still ada lagi.. mggu depan baru nk ke kk scan lain.. tapi xberharap pon kalau mmg dah takde jugak mmg cuci jela 😢

1y ago

try scan di klinik swasta. machine depa lagi advance

Semoga dipermudahkan segala urusan puan, dan mudah2an next pregnancy baby kuat, sihat dan selamat semuanya ya 🤲🏻💕

Allah gantikan kehilangan dan kesedihan dgn yg lebih baik daripada sisi Nya

semoga dipermudahkn sis.. Allah maha merancang.