Bila hamil lagi, sakit tempat cucuk lama kembali terasa

sape pernah alami macam saya alami ni. masa 1st baby saya pernah kena cucuk depa (utk matangkan paru-paru baby) masa 33 weeks. lepas bersalin, tiap kali urut mesti rasa sakit kat tempat cucuk punggung belah kiri. sakit dia tu hanya 1 urat je yg rasa. skrg bila hamil lagi, sakit belah kiri dah hilang tapi ganti sakit belah kanan pula. nak jalan susah, duduk takleh lama, takleh duduk atas lantai. mommies pernah lalui mcmni juga

2 Balas

Hi sis.. cuba try bertungku kt bahagian belakang tu.. kebiasaannya bertungku cara tradisional( batu atau besi) yg dipanaskan dpt elakkan ruang bdn dr angin terkumpul.. moga cepat sembuh..

5y ago

Terima kasih share. Nak kena cari balik tungku ni. Sebab pindah umah tak tau duduk dalam kotak mana dah😌