counting days...EDD 14/7/19

Sape geng dgn sy tapi takda tanda nak bersalin lagi? Ke ada yang dah bersalin?

22 Balas

Alhamdulilah.. Saya Selamat dh bersalin 22hb7 , lewat 3ari.. Setelah berusaha bersalin normal tapi tak berjaya akhirnya terpaksa emergency czer.. Baby keluar je Doc terkejut Baby besar berat 4.36kg baby boy.. Saya dh ckp dgn Doc ank2 saya sblm ni mmg besar, Scan kecil Tapi bila keluar besar dari Scan.. Doc tak percaya sebab perut saya kecil.. Last kena czer gak setelah 20x teran xbole gak..

5y ago

Alhamdulilah.. Tq awak..

Saya due date jumaat dpn.. Tanda nk bersalin xde lagi.. Cuma kadang2 terasa sakit mcm main2 tu... Kt bawah terasa mcm ngilu2 mcm tu.. Baru2 ni kaki bengkak sgt sampai kn nk solat sakit ya amat.. Masuk mggu ni kaki bengkak tu dh xde n sujud pun xsakit dh.. Ada kah tanda hampir dh nk bersalin.. Ada saper2 tau x..

5y ago

Maybe x lama lg la tu. Sy ni bengkak tang hidung. Mcm badut je rasa. Hehe

Sya due sepatutnya 7/7/19 aritu.. tp smpai skrg baby masi xnak kuar.. still nak men2 dlm perut n xda tanda2 nak bsalin.. cuma kdg2 tu baby mengeras.. paha ngilu.. doakan sy dgn baby selamat.. sbb 16/7 ni dah nak induce if baby still xkuar 😓😓

5y ago

Mudah2an dpermudahkan semua nya sis...pujuk bby jgn lame sgt dlm perut tu ..hehehe

Same la sya . Tapi sya rsa skit perut mcm cirit birit . Pergi tndas pom kerap jugak . Jadi sya was was sama ad sakit perut nak bersalin atau cirit birit. So saya xpergi lagi hospital . Tunggu perut btul2 sakit . Baru pergi .

5y ago

Perlu ke pergi hospital ?

Dh bersalin ke?kaki bengkak teruk x?berat naik x?saya bru blk dr kk td...berat naik...lps tu kaki bengkak teruk tp xde simptom preklempsia...jari tgn lenguh2...tp nurse mtk jaga2 jela...risaunye sbb nak due dh...mcm2 je dugaan

5y ago

Belum lg..kaki xde bengkak. Cek tadi berat turun. X tahu la baby seronok ddk dlm perut lg kut ni. Hihi

Hi...sy dh selamat bersalin 12/7 hrtu...bby boy...awl shari...heheheh...alhamdulillah...sy doakan yang lain selamat bersalin jgk k

Hi ade yg dh bsalin ke ni?sy blm lg tp pinggang dh sakit skit2...masa nurse cek perut haritu die kate kepala bby kat tepi lg...wpun dh 39 mgu

5y ago

Saya pon blom lagi sis,saya dh 37 minggu 5 hari ..tanda2 tu blom ada lagi,cuma kelangkang ngan bawah perot ni rasa ngilu jer ..

Saya pula 27/07 ni ..perot pon asyik mngeras jer,kelangkang pula rasa ngilu ..tulang blakang takyah cakap ahh memang sakit sangat ..

5y ago

Sama..

🙋‍♀️ takde turun pape tanda lg..cuma pinggang n kt bwh tu semua sakit2, ngilu2..nak jalan pun sakit ya amat..hehe

5y ago

hehe..takpe..bg bby main puas2 dulu dlm perot..nti dah keluar, rindu pulak dia dlm perot..hehe

Sy EDD 16.7.2019...hari ni dh turun tanda2 nk bersalin... cuma contraction kurang lg..

5y ago

Sy tunggu smpi mlm lh klu perut still masi sakit bru gi mta cek...