Tanda bersalin ?

Harini dah 39 weeks 6 days, tapi masih tak ada tanda tanda nak bersalin. Doakan saya ye due saya esok 19/11/19. Normal ke baby first lambat dari due ?

13 Balas
Expert

Salam sejahtera puan. Untuk makluman anda, tarikh EDD yang anda terima adalah tarikh jangkaan sahaja. Biasanya kehamilan pertama boleh lahir lebih lewat dari tarikh jangkaan ini. Namun terdapat juga bayi pertama yang lahir lebih awal atau tepat seperti tarikh jangkaan. Jadi anda tidak perlu merasa begitu risau. Pantau kandungan dan keadaan anda dan segera ke hospital apabila terdapat tanda-tanda mahu bersalin. Namun, jika terlalu lewat, anda boleh rujuk ke klinik terdekat untuk pendapat doktor dan tindakan seterusnya. Anda boleh layari www.DoctorOnCall.com.my untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang sebarang masalah kesihatan atau bercakap doktor bertauliah secara atas talian. Terima kasih.

Saya anak first overdue 3 hari..insyaAllah semua ok..saya overdue haritu hari2 nurse suruh datang klinik kesihatan untuk pantau baby..semoga dipermudahkan ya puan 😄

Sy ank 1st kua lbh 10 ari..due date 6/7 tp die kua 16/7..lluan pun x bkak..doc yg tlg bkakkan tiap ari..semoga urusan mummy dpermudahkan

semoga dipermudahkan.. bmykkan berjalan dan aktif sedikit.. sye bru melahirkan bby first masa usia 38 weeks

Tak juga tu sis. Sy baby first lahir 37mggu 6hari. InshaAllah semua dipermudahkan. Amin

Tiap orang xsama sis.... Lyn je kandungan tu😊 smpai masa dia akn keluar jgk tuuu

Sebab ibu belum ada laluan lagi. Jadi mmg kebiasaan anak pertama akan lewat sikit.

Bykkan berjln itik. InsyaAllah sgala urusan dipermudahkan

In shaa Allah. Semoga Allah permudahkan sis bersalin.

moga dipermudahkan segala urusan sis. 😊