Anak pertama

Sape geng bakal lahirkn anak pertama mcm saya????apa perasaan kamu,bila dapat tau hamil anak 1st...jom kongsi?

71 Balas

Kite gang! Rase besyukur alhmdullilah tak sngka dpt merasa pengalaman yg semua org nanti²kan. Rezeki awal, saya dan suami happy teruja. Tahun ni nikah bulan 4, stop period bulan 5. And then mse tuh bulan puasa, but alhmdulilah puasa sprti biase. Tibe hari raya, badan rse lain dan tktahu nk ckp mcm mana . Ingtkan tkde pape yg brlaku, prgi marhaban, balik kg sentiasa ada yg ckp dan mendoakan dan ad yg dh kata badan dh ada isi tuh, doa dr family, saudara mara agknya, yelah kami tk plan dpt seawal mcm ni. Balik kg suami, try pkai upt mmg tkde double line lgsg 2x cuba, nk tnjuk kt suami pun tknk die hampa. Seminggu lpas tuh, naik keje, kwn 1 opis bg upt sruh try buat lg skli, esok paginya try ya allah dou ble line pekat btul, trus tnjuk suami, haritu juga ajak husband g klnik nk check up .. hehhe itula pengalaman sy. Now dh nk msuk 5 bulan. Nk cite bnyk² tkut tk hbs cite nnti kang

5y ago

Alhamdulillah...Tahniah😍 jaga kandungan sis...semoga di permudahkan

Mula2 rasa xpercaya sbb hampir 4 tahun menanti, xde rancang2 pun... Tp x mengandung pun... Tb2 lepas raya haritu demam.. Teringat ada balance upt dlm laci.. Terus check... Tak berharap pun sbb memang slalu dpt negatif je.. Tb2... Eh... Dua line!!!!! Menangis sorg2. Hasben keje. Dia balik je dia kata upt tu rosak. 🤣 Terus gi beli upt byk2. Pastu still tak hepi lagi. Sbb pnah gugur 2 kali. So mcm takut nak hepi. Takut sgt. Pastu masa hasben keje, sy gi klinik sorg2 utk scan sbb risau kalau xde... Pastu masa scan nampak la kantung.. Nangis sorg2 dlm kete... Tp xbole nak hepi lagi.. Risau xde heartbeat pulak. Pastu tggu la beberapa minggu. Scan heartbeat, nmpk la heartbeat!!!! 😭😭😭😭 Alhamdulillah skrg dah 4 bln lebih... Doakan sy ye.. Edd 24 feb 2020..

5y ago

Alhamdulillah....Tahniah sis😍😍😍😘😘😘 rezeki Allah dah atur...jaga kandungan elok2 sis..jgn lasak²

Sya... 7 bulan lpas kwen bru lekat excited bkn main tp sygnye kdgan sy ggur msa 3 bln sbbkn missed miscarriage...so sy dah tau kdgan sy akn ggur bile2 mse je... Hari2 mngis tp sy redha bkn rzeki lg...Alhamdulillah bln 10/2018 lekat blik... Awl2 dlu lpas tau pregnant blik stiap kali scan sy msti bdebar2 tkut jdi mcm kdgan yg dlu... Alhamdullilah kali ni Allah izinkn sy ade zriat dan dah slmat mlahirkan pun bln 7/2019 bru ni 😊

5y ago

Alhamdulillah sis...rezeki Allah sis😊 tahniah sis dan husband...jaga kandungan elok2 lepas ni ye...

Excited sangat hari2 tengok pregnancy test tu. Macam xcaye. Nikah bulan 7. Bulan 8 da positif pregnant. Due date pulak tarikh anniversary time couple 12 tahun lepas. Lg la excited nk tgu baby keluar. Terasa pregnant pon lepas dapat mimpi saya pregnant. Suami happy sgt + suami mabok teruk. Kesian dy. Hehe. Harap kandungan sentiasa sihat, jd ank yg solleh or solehah. Mummy daddy can't wait to see u. 😘

5y ago

Alhamdulillah sis...tahniah utk sis dan husband..jaga kandungan dan jgn lasak😊

excited happy sangattttt sampaikan bnyk upt guna nak double triple confirm 😍 10 bln menungggu alhamdulillah Allah bagi anugerah rezeki terindah ini... paling best buka buku pink time smbut annivesary pertama... memang hadiah terbaik lah utk kami suami isteri... doakan moga kelahiran pertama kami suami isteri dipermudah bln 10 nanti... tak sabar tapi nervous sangat2 😅😅😅

Memula taktahu pregnant, sbb ada history benih tak jadi, so tak de la berharap sgt. Pastu one day tu suami tegur mcm tak perasan pun saya period. Saya pun tak teringat period tak dtg . Sekali try check upt nasib ada stock. Haha. Tetibe naik positif. Suami yg tgh mandi, tetibe tercengang depan bilik air tak bergerak 😂 first baby, alhamdulillah skrg dah 15 weeks 😊

saya skang dah 7 minggu 2hari, anak pertama inshaa Allah tp kandungan ke 2😁 yg pertama gugur januari 2019 masa usia 6minggu. Perasaan skang ni berdebar2 campur takut sebab nk tggu scan kali ke dua(23/9) utk tgok kandungan menjadi atau tidak😥 masa 1st scan aritu baru nampak kantung je.. apa2 pon saya berserah segala2nya Pada Tuhan😊 Doakan saya ya🤗

Sy skrng 5 weeks.. Lepas 2 tahun menanti.. Masa mula2 dpt taw.. Cam x percaya.. 3x uat pregnancy test bab takot mengharap sgt.. Last2 g klinik, double check lg.. Haha.. Doc sah kan mmg pregnant tp xleh uat scan lg coz terlalu awal... Suami siap uat sujud syukur bila dpt taw.. Hehe.. Bulan depan baru nk g uat 1st scan.. Doakan sy yer..

Alhamdulillah... Feeling excited. 😍 Sbb kawen pon da lmbt. Kire lps kawen honeymoon 4bln jer. Lps tu preggy. Husband plak ske bdk². Tp husband sentiase percaya pd rezeki. Cepat atau lmbt jer. Sy mmg nk baby cepat walaupun skang ni ade rase nervous nk melahirkn bln dpn. Sbb faktor usie. Hehehe. Harap dipermudahkn segalanyer. Amin... 😊

5y ago

Alhamdulillah sis...semoga di permudahkan proses bersalin...jangan lasak sgt sis😊

Saya pon.. 😘😘 lpas nikah taun lpas trus bunting pelamin.. ingtkan normal jer klu lpas nikah priod date lewat..hormon ke ape kan.. tgk² lekat..hahah klaka pon ade..xsgka nk jd mama org dah..alhamdulillah syukur,dpt merasa bebi dlm rahim.. Allah mudahkan urusan, Skunk tgh tgu due 17/9 ❤😘

5y ago

haha kn..tu lhaa.. alhamdulillah..awk pon sme..jga kndungan jgk.. smoga dpermudahkn urusan kita..aamiin ❤😘