Trimester pertama

Hy mommy nak tanya . Trimester pertama apa yang korang perasan kompom korg pregnant. Jom kongsi.

15 Balas

Kerap kencing. Malam2 tido asyik terjaga sbb nak terkencing.. siap marah suami curi selimut. ingtkan kencing kerap sbb sejuk 😝. Perut kembung sentiasa, malam nak tdo x selesa. Badan rasa x sedap. Then, Letihhh memanjang.. apa pon xnak buat. Nak tdo. Nak rest je. Ingtkan sbb letih bekerja X tau pula semua ni simptom pregnant. Saja2 buat test, sebab delay period. Alhamdulillah Allah bagi nikmat merasa semua ni.

demam 4 hari x kebah, lewat period 2 hari, breast ngilu, rasa mcm senggugut tapi x period, .. terus buat upt.. +ve, x percaya g klinik Dr buat scan sbb upt dh jelas.. alhamdulillah nampak dh kantung tpi scan dari bawah bru nampak sbb bru 4weeks masa tu. skrg bru msuk 5 weeks.

Terlmpau penat, pkul 10 mlm wjib dah tdur . Pg pgi je pening mcm kurg gula klau tkmkn . Bru lps bleeding ingtkn sbb tenaga still tkde skli check positive smar2 . Tkpsti tnggu 2 hri lg check blk dah terang. Still tksure p klinik mmg sah prgnnt 😅

Menagntuk teramat, asyik nak pi toilet, sejuk2, sakit kepala, kembung perut💁🏻‍♀️. Terus beli pregnancy test mmg positive. Tak caya lagi pi Klinik ambik darah test guna darah plak. Sah pregnant 🤰🏼

Kerap kencing, craving makanan yg dh lama x mkn, sejuk kaki, abdomen xslesa rs mcm nk period tp xkluar², ank kedua manja terlebih, rsa nk tdur je, badan rsa lemau, blkg sakit, dh lebih 3 hari period delay.. 🤭

Selalu pening,perut berangin,kaki sejuk..makan mcm biasa je selera..1st anak dah umur 14 tahun..ni 3rd prgnancy slps gugur 9 weeks (blighted ovum) february aritu..doakan prgnancy sy kali ni sihat dan selamat..

kalini pregnant dpt detect once delay period, lain2 blom rse lg..best mcm ni, xde alahan, sebelom2 ni, letih kne bedrest, xle jauh Dr toilet, utk muntah n kencing sj

kerap kencing,malam2 memang kerap terjaga x boleh tido,lenguh2 pinggang,kadang ada rasa cram bawah perut

cepat lapar dan kerap kencing, setiap kali minum 5minit msti nk kencing. badan jadi penat nk rest jer .

Pening kepala pastu jadi mlas2 nak tido je . Delay period 2 hari haa check terang nauuu