Prolonged Jaundice

Sape ada pengalaman anak kena prolonged jaundice? Anak sy dah 16 hari, kuning masih ada lagi & turun sikit je.. Hari ni doktor ambil darah kat tangan dia pula.. Tak sanggup tengok anak nangis kena ambil darah ?

14 Balas

Anak saya 2 bulan lebih. Berak betul2 kene byk n kerap. Siang bangunkan dia kerap sbb nk kene kerap bagi susu. Bagi susu lebih skit pun xpe. Tgk apa y awk makan. Certain apa y kita makan sbbkan kuning naik balik r x trun. Bdak2 ni x sama, ada bdak bila kita mkn petua ni, x jadi kat ank kita tp jadi kat anak org lain. Jd mmg kita y ptt perati apa y kita mkn kalo jenis BF. Anak saya kuning trun byk sbb minum jus oren, sunkist n tomato. Kalo x minum ni, esok check trun skit sgt smpai ngeluh dpn kaunter. Anak saya campur susu badan n formula pda awal2 pastu dh abis kuning, fully BF.