TTC AFTER MISCARRIAGE

Sapa2 ada tips tak utk hamil semula lps keguguran. Sy dh kawin 1 tahun 5 bulan. Aritu masa 1st anniversary hamil, tp kandungan survive smpai 12 weeks aje. Masa gugur tu, sedih sgt.

2 Balas

Saya gugur bulan 9. DNC. Try jugak 3 bulan baru lekat ni. Selama 3 bulan tu saya guna ovulation predictor kit (OPK) utk detect waktu subur saya. Sebab saya punya period tak tentu setiap cycle so tak tau bila timing subur. 1st & 2nd cycle, opk positive tapi suami takde. 3rd cycle kebetulan hujung tahun haritu banyak cuti panjang & dapat spend masa dengan suami. So alhamdulillah lekat dah baru2 ni. Opk strips tu beli kt shoppee murah. Satu tu jatuh sen sen je. Beli banyak terus takpe sebab nak celup hari2 lepas period habis. And Saya consistent makan acid folic hari2. Saya beli yang sepapan 90 sen ada 10 biji kat farmasi. Tu jela tips boleh share. Semoga membantu.

5y ago

Wah terima kasih sis. Insya allah sy akn amalkan. Doakan sy hamil semula ya sis.

Xpe belum rezeki awk... Sabar la sbb dia sebaik² perancang... Klau blh byk kn rest mkn jamu or berurut mna thu peranakn ad jatuh ke... Slow² sis sbb sy dlu pon pnh gugur ank sulong kndungan dh 4 bulan n alhmdulillah after 1 year pregnant smula... Nurse pon ckp ok sbb jarak lama slps gugur tu sbb rahim perlu rest n btl² kuat br blh pregy smula... Memt ad yg pregy smula slps gugur dlm tempoh xsmpi sebulan but bg sy xok sbbnya rahim pon perlu rest n bdn kita bkn nk pkai dlm tempoh sekjp tp lama kn so pndai² la sbb yg menanggung sakit pon bdn kita

5y ago

Wc dear... Xpe slow²... InshaAllah t klau rezeki awk pnt cm mna pon akn ad jgk ☺