Sy skg dah masuk 39 week 3 day tapi xde tanda2 lg kerap sakit tarik due dah nk hampir 4/4 risau pula

Sapa yg sma tarik ngn sy tapi dah bersalin?

1 Balas

🙋🏻‍♀️ sama due tp sya dh bersalin kemarin ( 30-3-22 / 39w2d )

2y ago

sya pun sakit x brp kuat tp baby mengeras je sepanjang malam tue . subuh sya kencing keluar sekali lendir tp xda darah. sya rasa tue mucus plug & leak sikit2 lendir mgkn ketuban. so , sya decide trus ke hosp pagi tue. smpi hosp rupanya dh buka 4cm. doc pecahkan air ketuban sbb baby dh terberak dlm perut katanya 🥲 . kena induce sbb bukaan agk lmbt. admit LR jam 8:30am , bersalin jam 12:06pm . alhamdulillah, xda koyakan dan xperlu jahit. baby pun ok semuanya. xda termakan najis. jantung semua ok. nie pun dh ada kat rumah dh ni. kejap je d hosp. kemarin jam 10am dh discharge dr hosp. 😄.