induce...

Sapa sini ada pengalaman bersalin kena induce...???? Induce umpama paksa baby keluar.... Sakit dia tu sakit yg teramat sgt dan ssh nk di ceritakn mcm mana sakit dia tu.... Saya ank no 1 induce masuk air 2 botol.... Plg sakit bersalin ank no 2 sbb induce masuk ubat melalui faraj... 15 jam tahan sakit baru baby boleh keluar..... ? Induce sbb baby dh over due.... Utk pregnant kali ke 3 ni nampak gaya mcm kena induce jgk sbb ada gdm.... Now dh 37 weeks.... Gdm ok ja tpi doc bg masa dulu mana tau boleh bersalin tanpa induce... Kalo tk 40 week terpaksa serah dirilh kt hospital siap sedialh utk di induce.... Mai mommies2 semua kongsi pengalaman masing2 yg pernah kena induce.... ?

10 Balas

ada amek epidural tak masa induce tu? kakak ipar saya rekemen untuk induce dan amek epidural untuk tahan sakit. saya tak pasti lagi nak buat ke tak bila due dah dekat

4y ago

Effect dia dekat badan kita nanti, tulang2 kita. Memang kita tak sakit masa nak beranak, tapi akan datang badan kita yang merana.