GDM

Sapa pernah cek gdm(gula dalam darah) nie, mau berapa kali cek nie.. Stress pula saya dah saya bekerja cuti pun dah banyak kali..ingatkan sekali tapi ada lagi.. ???arh stress betul

8 Balas

I use glucose meter to check on my own, record down the result and show to doctor during checkup. Doc request to check 4 times in a day: Morning before meal, 2 hours after breakfast, 2 hours after lunch, and 2 hours after dinner.

5y ago

Kan. Sakit jari jari cucuk sendri. 6 kali cucuk setiap hari. Nasib kene GDM tu dh hujung hujung nk bersalin

Xslp sy 4x sehari tp follow jadual dia bg je... Tp klau nk mudh dn xperlu cuti awk beli je sndr...dlm shopee murh...

check bsp ea sis..4x shari..mcm sy setiap 2minggu bt bsp.. klu nk sng beli glucose meter,xperlu pegi kk utk check..

5y ago

Itula saya ingatkn sekali jak,lpas tu doktor suruh cek lagi lpas dua minggu.. Tak tau pun benda tu ada jual 😁😁 saya nak carilah lpas nie

Kalau saya, cek kat fmsi, alasan sbb bekerja. Doktor pun benarkan. Tp kena byr rm5 sekali cek.

Baik beli mesin sendiri..xperlu ulang alik g klinik..jimat masa sis..😊

Beli mesin cek glucose . Tyme jln2 pun blh cek gula

Beli kat shopee sis. Rm39 je 1 set

Better beli je sendiri alat tu,senang kita nak cek.