Gdm on diet

Nak tanya.. kalau kita sangkut gdm.. Memang kna cek sentiasa ke gula dalam darah tu.. sampai bila? Hujung jari pun dah nyilu kalau ingat ingat ..

9 Balas

sampai branak.... sya pun kene masa ngandung anak no3.... hari2 kene check darah b4 dan after makan, setiap hari, samada msa srapan, lunch atau dinner.... dia ada schedule dia sendiri.... ngilu jari bila igatkan.... tabahlh ye ibu....

3w ago

hahaa

anak first sngkut gdm on diet , mmang sntiasa cek smpai bsalin .. lepas bsalin baby lgi kena cek gula .. lepas 6minggu bsalin minum air gula lgi utk cek gula dlm bdn kita , sma ada kita ada kencing manis atau x ..

3w ago

kalau belum makan.. x okay.. klau lepas makan takpe

mgndung ank no 5 ni awal2 dh sgkut gdm😅...kne buat bsp 2minggu skli 1haritu 4kali kne cucuk adoiii sakit rasa nk hcur jari.buat bsp 1hari sblom jmpe doktr.smpi brsalin lh kne buat bsp jwpnya🤭🤭

3w ago

ye sama.. tiap hari 6 kali cucuk.. adeh

Hehehehhe sama lah. Dah lah kena bsp. Saya ada thalassemia setiap dua minggu amik darah fbc satu botol tu haaa. Ingat terus rasa ngilu. Dari takkk ada rasa sakit sampai rasa ngilu betul 🤣

4w ago

hahaha.. dahlah pagi ni cek 5.2 sebelum makan.. 2 jam lepas makan .. 7.8 sejam lepastu rasa lapar. cek lagi.. dh turun 4.7 .. tak faham lh.. ke mesin tu bermasalah 😂

cek smpai bby keluar sis. selagi bby x keluar selagi tublah hadap 4x 2 mggu skli. nnty masa bby da 6mggu kne repeat minum air gula nk cek ada x kencing manis or hormon preggy sahaja

Hi. Nurse tempat saya suruh cek 3 hari sebelum pegi check up je. Tak perlu hari hari. Tp kalau terlebih makan. Saya cek jugak kadang-kadang. Berjaga jaga.

smpai besalin sis. mcm sya 2mggu skli mmg kna cek gula. sya juga sngkut gdm on diet.

Sampai bersalin…. Lpas bersalin seminggu tu kna minum air gula & check pula darah 😓

4w ago

hujung jari punn dh ada bintik bintik merah kena jarumm.. normal ke tu?

sampai bersalin

4w ago

ya tuhan.. 😂 pasrah je lh.. tiap hari cucuk jari ..