Kenapa ye ?

Kenape bile duduk hospital bacaan bsp saye lepas mkn jdi tinggi. Tapi bile dkt rumah bacaan bsp saye lepas mkn okey je ? Tak pasal2 doktor naikkn unit insulin dan tambah insulin lain utk bacaan lepas mkn 💆🏻‍♀️ Saye dah 33 minggu sekarang.

4 Balas

Mungkin ibu lebih berhatihati dengan pemakanan masa ikut hari nak cek bsp bila dekat rumah 😅😅 hospital pulak sepanjang masa kena cek untuk monitor. & dekat rumah ibu lebih banyak bergerak. Dekat hospital static dekat kawasan katil je.

paras gula ni boleh turun kalau kita buat exercise mcm buat keje rumah, menyapu, mop lantai.. kira burn calories, kalau duduk hospital x bnyak gerak makan baring tido tu yg gula lambt turun..

makanan dekat wad mcm mana? bg 1 menu yg dibagi dlm wad

First, guna alat yg sme ke?

10mo ago

Ye gune alat yg sme. Sye beli mesin dkt farmasi