Mual ni sampai bila?

Sampai bila ni nak rasa mual je dekat rumah , muntah bila gosok gigi , tak makan banyak bila dekat rumah. Tapi kalau keluar boleh makan banyak pulak😵‍💫 Sekarang saya da 14minggu. Siapa yang pernah macam saya ?

14 Balas

Masa pregnant anak pertama mual saya stop masa kandungan 14w. Tengah pregnant anak kedua sekarang ni dari awal mengandung sampai trimester ke3 masih mual, mabuk & muntah 😂. Tapi dah berkurangan sikit sejak masuk trim ke3 ni. Kalau sebelum ni bau makanan pun boleh muntah, kalini boleh telan. Cuma ada certain bau je trigger mual tu sekarang.

2y ago

Pembawakan baby berbeza beza 🤣🤣🤣

Saya week 9, bru start muntah2, makan mmg lalu jee, tapi tu laa, lps makan muntah. kalau masa week 5-8 tu tak boleh bau hanyir2 je, tak muntah pun. Skrg makan je muntah, haha, kdg bau minyak wangi suami pun nak muntah, macam2 jugak ye, lain org lain alahnye.hehe

2y ago

Betul jugak tuh sabar jelah sis

me!!! pegi keje elok je tak muntah makan tak memilih.. ddok umah melepettttt jee.. sume mknan keluar balik.. tp alhamdulillah.. beransur okey when 12w tapi strt 12w dah penattt je semanjang.. 😂 keje nak tdooo je manjang.. hahaha.

2y ago

😂😂😂 alhamdulillah da berangsung pulih , mybe Allah beri kekuatan sbb awak keje, kalau asyik muntah lemah gak badan. Nak tido tu biasa la😂

Sama dengan saya sis 😄. Saya kadang kurang selera makan kalau kat rumah. Kalau kat luar laju je makan 🤪. Tapi kadang saya muntah muntah juga 😣

Sy minggu ke 6 baru start loya muntah muntah lagi lagi lepas gosok gigi and skrg dan 2 minggu berlalu masih lg mabuk. Hehehehe enjoy your journey 😜

2y ago

😆😆😆 hahahaha sabar jelah

Ikut orang jugak. Lain badan lain pembawakannya. Ada orang masuk je 2nd trimester dah ok. Saya dah 3rd masih mual lagi. Kita sabar je 😁

2y ago

🥲🥲🥲🥲

saya mcm tue sis..saya dah 15 minggu masih gak mual 🤣 itulah dugaan kita preggy mummy 😊💪

xtentu..ada setengah ibu smpai 3 bln dan ada ibu yg lain smpai bersalin masih mengalami mual..

Sy start mual week 6 hingga week 7. Now week 8 ade sikit, hrp x berlarutan. Kdg nak mkn pn susah..

sama mcm saya duk umh tak selera mkn🥴🥴🥴mual mabok..skrang sy 10 weeks😬😬😬