Mual sampai muntah

Macam mana ya bumil dapatkan semangat semula bila still rasa mual walaupun dah 2nd trimester? Dan ada tips ke nak kurangkan/ hilangkan mual? 😭 Bila masuk 2nd trimester ni saya happy sebab selera makan bertambah tapi rasa down still ada waktu mual sampai muntah. Effect nya berat naik sikit ja 😢 #ingintahu

1 Balas

Pengalaman sy sepanjang pregnant. Bangun subuh wajib kena muntah hijau tu. Kalau x mual sepanjang hari.. Hari2 mmg mual sampai muntah bila bgn pagi. Makan mmg dh mula ok bila masuk 2nd trimester. Kadang2 mmg ad jgk mual tu. Hadap je tanpa rasa down sb tu slh 1 pengalaman. Selera bertambah tu dh kira bersyukur sb ada jgk yg jns langsung xboleh makan sepanjang pregnant 9 bulan