Ibu ayah sambut tak bila usia bayi mencecah 1 bulan? Kongsikan!
Voice your Opinion
Ya
Tidak

15651 respon

47 Balas

salam hi mommies.. anak sy hari ni 40 hari tapi masih kuning lg.. normal x . dh bg n buat mcm2 tapi kuning slow sangat nk turun..risau takut ade efek kemudian hari nt.. hmm

3mo ago

Anak saya pn kuning 22 ari. Mommy bole ikhtiar minum susu kambing, makan anggur hitam. Nnti anak bf dpt khsiat dr mnyusu. Inshallah. Then , Bole try mandi kan anak dgn rendaman kcg hijau.

Anak Pertama sambut sebb xde covid lagi, yang kedua x sambut sbb Covid.. Cukup berdoa agar anak2 terus membesar dengan sihat dan dikelilingi dengan orang yang baik2

Tak celebrate pun . Ambil gambar tiap kali masuk bulan baru . Sekadar untuk kenangan dia 😍 da besar nanti insya-Allah 😊

I think 100 days is better to celebrate when baby is stronger and mother more ready to meet people

Tak boleh nak undi sebab masih berfikir . lagi pun Masih dalam pantang . maybe lepas pantang baru sambut kot sebab teringin makan kek juga ni 🤭

doa selamat je sambil cukur jambul.. semoga anak² kembarku cepat membesar & sihat selalu.. aamiin 🤲 #prematurebabies

Jenuh la nak sambut tiap2 bulan..hewhew 1 tahun dah memadai ☺

4y ago

haha kan , org kaya boleh laa smbut tiap2 bulan . yg tk brpe nk kaya nie , fkir 2/3x je .. skdr ucap yg trbaik untk anak pun dh syukur ,

Tidak... kami pun masih mengharmonikan kehidupan baru sebagai ibu bapa. 😁 Jadi disambut dgn kesyukuran...

kalau baby newborn nngis selalu nya Tak selesa , lapar atau apa ?

2mo ago

boleh try apps ni. nnti dia bagitahu baby nangis sbb apa pastu apa perlu buat. saya dh try memang menjadi

Rasa sangat bersyukur tapi lepas 44 hari rasa lagi happy untuk mommy and baby hehe