Anak menangis mlm

Salam..spe ad pngalaman anak 9bln mngis strt tdo kul 8.30 mlm smpy subuh..5 mnit skli bgun ngis tp mata pejam je..mcm2 dh buat...buka zikir mmg stiap hri..tukar pampers,ltk mnyk kt perut,try buai powm xnk..xthu dh nk bt ape...sblm ni xprnh jd mcm ni..dh 2 hari sy xdpt tdo...😭😭

1 Balas

Sleep regression ni normal awak. Bila bila boleh jadi. Cuba awak semak antara punca sleep regression di bawah: - Overtired - Ada perubahan pada jadual tidur anak - Dalam fasa teething - Anak tak sihat - Anak lapar (boleh offer bedtime snack) - Terdedah pada blue light (screen time) sebelum masuk tidur.