ceaser vs normal

Salam...selamat pagi semua, saya nak bertanya dalam ni ada tak yang gdm on insulin + asthma masa pregnant? . Saya memang ada diabetes sebelum pregnant lagi. Anak first emergency czer sebab saya demam panas, march 2018. Sekarang tengah pregnant 30w6d. . Pertanyaan saya dengan jarak kehamilan saya ni memang tidak ada potensi ke untuk saya bersalin secara normal? Boleh mommy² share pengalaman. Tqia ya mommy semua

5 Balas

Mcm sy sis.. Sy ad gdm on insulin..38 week da pi hospital serah diri tanpa sakit apa.. Firts nurse check jln ..jln msih xbuka.. Skli pakar ajak g scan perut nk tgok bby dah berape kilo.. Sedar2.. Bby da 3.89.. Trus pkar sruh sy czer sbb bahu baby nmpk lebar.. Tiga hri lpas tu dpt trikh n giliran no 1 czer.. Maka , 11.3 czer la sy bby cuma berat 3.68 je..alhamdulillah sihat.. Bby plok ad g6pd.. Kne jga rapi la psal bcaan kuning dia..

4y ago

Anak sulung sis

Pendapat sy..jarak kelahiran kurang dr 3thn slps czer 1st ,pluang utk bersalin normal sgt rendah..ditambah lg dgn Gdm..sbb sllu sy dgr ibu yg ada gdm/czer dnasihatkan utk merancang kehamilan sekurangnya 3thn.

4y ago

Hehe tq atas nasihat mmg kali ni after bersalin akan terus ambil perancang. Tak berani nak ambil risiko lagi 😅

Mommy Czer Anak pertama pada usia kandungan berapa ya? Masa Baby 1st ambik insulin? How about Baby sekarang?

4y ago

Aamin tq atas doanya. Samalah saya awal preggy lg dah on insulin 4 kali sehari. Memang berharap yang 2nd ni dapat normal.

Bg yg pakar jawab..saya follow ye

Follow