Tak Berapa Nampak Perut & Tiada Alahan & NT Scan

Hi Salam. Saya nak bertanya... Normal ke kalau saya dah nak masuk 2nd trimester saya masih lagi tiada Alahan teruk... Hny mual2 sikit. Dan perut saya masih x berapa nampak. Saya sendiri tktau nak beza kan sama ade perut membesar kerana mengandung atau sebab mkn byk. Mcm mana nak membezakan ia ya? Dan lagi satu, saya ade baca untuk buat NT scan pada minggu ke 12... Boleh ke saya buat di klinik swasta shj?

1 Balas

kalau awal sgt besar . da 30week ke atas mcm tong da sis😂 normal awal² tak nampk perut . biasa 26week ke atas baru betul² nmpk . tu pun sikit je . scan boleh je nk buat kt swasta . takde mslh hee 😊 nnti 18week jgn lupa details scan jugak tau . boleh tahu baby sihat ke tak