Pening Kepala

Salam....saya dah masuk trimester kedua...16weeks 2 days...tapi semenjak kebelakangan ini sy kerap alami pening dan sakit kepala sampai rasa nak rebah...saya risau sebab dah hari2 mcm ni. Ada sesiapa mengalami masalah yg sama? Apa kemungkinan penyebab nya ya?

5 Balas

Hi. I ada baca komen u di bawah. Actually 11.40 hb mmg okay. Cuma kadang2 i pun macam tu. Kalau drop hb below 12. I rasa macam lain macam n pening kepala n rasa penat yg teramat sgt. So HB i kena make sure above 12. Baru hilang rasa sakit tu. U cuba la naikkan HB. Minum air banyak sikit.

1y ago

Mungkin faktor penurunan HB juga. sblm pregnant kan pernah cek HB juga 12 ke atas juga. Bdan tak biasa kot dengan penurunan HB tu

saya pun alami yg sama sis.. hari2 sakit kpla mcm nk mletup nk pgsan thn sakit.. tp p kk bgtau doc.. doc cuma ckp fktor cuaca skrg tp risau jugk sebb hri2 sakit sgt sgt..

2y ago

Dah brp week kandungan ya sis?

awak hb low ke? kalau anemia mmg kerap sakit kepala..

2y ago

last cek 2 mggu lepas 11.4....dr kata cantik

aah hb low ke? bila last checkup kk hb berapa?

2y ago

Last check up HB 11.4....

Puasa ke