Pening Kepala

Salam...Ada tak yang alami macam saya. Pening kepala macam nak rebah. Jalan dan bediri tak stabil macam mabuk. Dia jadi lebih teruk masa masuk trimester kedua. Saya skg dah 18minggu kehamilan. 2 minggu lepas ada buat blood test dr kata HCT rendah tapi tu perkara normal untuk ibu mengandung katanya. Saya dibekalkan ubat untuk pening kepala makan apabila perlu. Saya makan ubat pening ni hampir tiap hari sebab tak tahan. Berdiri lama2 kat dapur buat saya tambah pening. Ada tak yang alami macam saya? Boleh kongsi tips atasi pening brlebihan ni ka? Tak tahan macam ni , tak boleh function sebab tiap hari pening. Anak pertama umur 3 tahun nak dijaga lagi. 🙏

1 Balas

Salam. Saya pernah kena masa awal kehamilan. Kadang sebab tekanan darah rendah. Pastikan tak berdiri terlalu lama. Nak tak nak memang kena rest. Dan makan ubat yang doktor beri. Makan beberapa hari atau minggu juga kalau pengalaman saya

1y ago

Mungkin juga sebab tekanan darah rendah. cek kat klinik bacaan masih normal. 106/72 macam tu. mungkin ada masa2 dia turun kan?sebab tu sy pening dan tak boleh bediri lama