sekadar bertanya

Salam..nk tanya..ad x sape2 mommy cm kes sy..ikut period 9 minggu...p bila scan 5week6dy..doktor ckap..knp ye??

4 Balas

Sis, apa update terbaru? Sy lebih kurang mcm sis. Ikut kiraan LMP minggu lepas 9 minggu, tapi scan 5minggu. Kantung pulak kosong. Doc suruh datang lagi dua minggu. Ayat doc menakutkan buat sy risau "datang lagi dua minggu utk tgk baby jadi ke tak" muka sy terus sedih. Sementara tunggu dua minggu tu, cari2 la post org senasib sy. Dua minggu terasa lama sgt :(

4y ago

Sy 11w bru nmpk jntung.doa byk2 ye sis

Normal. Mungkin late ovulation. Lagi2 kalau period x teratur. Sy masa mula2 haritu ikut period 13w tp bila scan 9w. Dan mmg lg tepat kalau ikut scan.

5y ago

Mmg sy period xtratur..p sy scan kat swasta minggu sama ngn period sy..confius..

saya juga . klu ikut 3 bulan lebih lps waktu last period . tp scan bru 8week . sbb saya ada mslh period x teratur . mungkin tu kut puncanya

5y ago

Myb la kot..sy mmg period xtratur...p mslhnye bila scan kat swasta mmg sama minggu ngn period sy..confius.

kadang lmp tu X Sama dgn scan doc. sy pun camtu. ikut lmp 12 weeks, scan doc 10w3d. alhamdulillah baby ok. jantung pun kuat.