LMP tak sama dgn scan

Sy baru je scan td.. Ikut LMP sepatutnye sy dah 9 minggu.. Tp td scan doktor ckp baru 5 minggu.. Knp ye risaunye.. Sblm ni period mmg x teratur.. Tp dh start teratur dr bulan julai smpai last period nov.. Panjang kitaran period sy lama dlm 44-47.. So knp LMP x sama dgn usia mse scan??

10 Balas

Sis, apa update terbaru? Sy lebih kurang mcm sis. Ikut kiraan LMP minggu lepas 9 minggu, tapi scan 5minggu. Kantung pulak kosong. Doc suruh datang lagi dua minggu. Sementara tunggu dua minggu tu, cari2 la post org senasib sy. Dua minggu terasa lama sgt :( Sis mcmana update skrg?

4y ago

Slps 2 mggu tu sy scan blk dh nmpk baby.. tp doc sruh scan lg bln dpn utk cnfirmkan blk trikh brsalin... Doc di kk pun ckp bnd sama kne scan lg bln dpn

Implantation ank kita xsmstinya tepat trikh tu sis. So scan lg tepat biasanya menurut doc. Trikh lmp dgn scan sy berbeza 2 mggu walau period sy tetap..

3y ago

ank sy pun ok alhamdulillah sihat dgn jayanya dh nk masuk setaon ni tggl app ni 🤣

Betul la tu. Sye pon 2 minggu lewat dari kiraan last period. Sbb period x teratur tambah pensenyawaan tu kite x tahu bile start. X yah risau sangat la dengan date tu.

4y ago

Tula hrap xde ape2 la

Jgn risau. Sy pon mcmtu jgk.. ikut yg scan pny. Sbb kalau ikut tarikh period, kengkadang kite xtau bile yg kite subur. Semoge dipermudahkan semuanya 🌷

4y ago

Yeke.. Ok.. InsyaAllah hrap sumenye ok.. Tq ye

Sma laa sis..sy spttnya 10w tp bila scan jadi 13week n kna dtg ke kk utk reconfirm blik tarikh.

4y ago

Harap semuanya ok😊🌷

biasa je tu sis .. xde yg merisaukan ..lagi2 kalau period yg mmg irregular

4y ago

Ok sis tq hehe.. risau sbb kndungan sblm ni pnh trjadi pastu sy gugur.. tu kali ni risau lagi.. hehe

Ireegular period kita mmg susah nk tahu hari subur.

Mmg gitu xprlu risau..

Sme mcm sy sis

1ßn