Klau bukaan dah 2cm

Salam...nk bertanya...klau biasanya...doktor check bukaan dh 2cm...biasa berapa lama akn buka lgi seterusnya..ada tak yg berhari..atau lepas check je bukaan...dlm sehari tu dh bersalin?

6 Balas

bergantung puan...xsemua sama..klu sy dr 2cm tu...within 24hours mmg da terbesalin da...3-3 ank mcmtu..klu nk cpt...naik ats gym ball...smbil2 suruh suami urutkan blkg pinggang...lompatle ats gym ball tu... insyaAllah lju je jln bukak 😊

ikut orang jugak sis..MCM saya 2cm ke 10cm 3jam MCM Tu ja trus beranak anak first.

ikut orang jugak sis. ada orang berhari2, ada orang sehari je.

ikot org sis. ada yg smp berhari2 last2 kne czer. rezki msg2

klu nak cepat bukaan kena kerap berjalan sj walau sakit..

Saya dari 2 cm nak ke 6cm tu 8 jam jugak

2mo ago

Dah 6 cm tolak labour room, duduk dalam labour room 40 minit je dah keluar baby