bukaan

Biasa memang lama ke bukaan dri 1cm nak gerak ke 2cm dan ke seterusnya? First baby

14 Balas

Tngok kedaan kdg berejam jgk tnggu sb bru 1cm lau dh 4 or 5 cept.. kna bnyk jln.. mcm sy wlau dh pech air ketubn dh buka 2cm sy trus bnyk berjln smpai ms dh xbole nk jln pnggil misi chek tngok dh 5cm trus msuk LB.. dlm LB x lama trus bernk tu pn 6cm kuar bby.. nk smpai ke 10cm bby xsabr nk kuar😄tu smua kenangn berap thun leps so now sy hmil no 3 insyaa allah november nti.. hrp di permudh kn smua nye amiin..

4y ago

Ye sis.. 6cm bby sy kuar tpi xbesr mne bwh 3kg jew.. ikut kn nk tnggu 10cm dh xbole thn tngok2 kepla dh kuar😆skli teran je lh time tu selmt smua nye☺️

sorry, tak tau pula.. 2 2 anak sy operate setakat ni dan yg ketiga pun bakal operate awal OcT. tapi harap² Allah bg keajaiban dlm bersalin normal dan selamat kedua kami(Sebab berfikir nak buat BTL) risiko tinggi jugak lepas operate kepada normal.

tak tentu sis mcm sy dl anak pertama bukaan lambat sampai dokter masuk ubat pun sama dari pagi sampai nak pukul 1 pagi baru bersalin anak yg no 2 lebih cepat pagi prg klinik pukul 4 petang br bersalin

Pengalaman saya masa besalin anak 1st 16 jun hari tu masa sampai je hospital doc cek laluan dah 6cm around 12tgh hari..pukul 2.05ptg dah besalin..alhamdulillah keluar jgak baby girl 3.84kg

Ikut juga rsanya Sbb saya anak first p hosp trus beranak kt emegency Anak kedua pun sama p pagi tu , pagi tu juga beranak Smpai dah pkl 8 pgi daa 3cm pstu pkl 9 daa 6 cm pukul 10 dah beranak

4y ago

Alhamdullillah , mak mentua saya selalu pesan bnykkan zikir doa nabi yunus Tapi memang sebelum saya pergi hosp tu memang saya banyakkan bejalan

sy kul 6.30pagi bukaan 3cm pukuk 4.45 ptg bukak 4cm...kul 5 30 bukak 5cm...kul 6.30 bukak 7cm...pukul 7.05ptg bukak 8cm...terus teran...7.10 bersalin...hehhehe..

based on my experience, anak sulung, pagi pecah ketuban, pergi hosp, bukaan 1 cm, tghari dh 3cm, ptg sebelum mgrib dh 6cm, tp kena czer sbb fetal distress huhu

Pengalaman sendiri,ank pertama. yes. 3day 3cm. masuk hari keempat baru ada progress,6cm induce terus. in LR 18 jam baru bersalin.

My first baby.. 4 pagi da 2 cm, pukul 9 pagi 6 cm, pukul 10 pagi bersalin 😁

pengalaman sy klau ank pertama mmg lama