37weeks 6days..dah ada bukaan 2cm

Ada Tak ibu2 yg dah 37weeks, dah ada bukaan 2cm?..tapi masih tak turun tanda2 nak bersalin...berapa lama/Hari yer bukaan akan buka lagi?...boleh ibu2 kongsi pengalaman?

3 Balas

saya smlm 37w 2d sakit contraction tp tkde turun tanda , lps kena seluk baru kluar lendir darah n bukaan 2cm , tp smpai hari ni dh hampir sehari masih 2cm jgk.. doc ckp kalau esok masih sama kena balik rumah dlu .. tapi kalau bole nk bersalin terus sbb contraction on off dh kdg tk thn 🥲

1y ago

awak rse mcm mnaa sakit contrtion tu ..terus g hospital ya sbb saya dh masuk 37 weks

Sy dulu keluar spotting lendir coklat sikitttt je. pegi check 1 cm. then tak rasa sakit ke ape spotting Pon dah x de after next days. seminggu kemudian baru rasa sakit contraction check dah 4cm. 2.30pm masuk lb. 4.25pm hero lahirr. alhamdulillah

1y ago

tak ddk hosp. kalau bukaan 1cm, kena balik rumah. lepas seminggu baru sakit pulak Sy pegi hosp bukaan 4cm terus warded. 2 jam kemudian dah bersalin.

sy pula baru 34 weeks dah ada bukaan. dah suntik dexa. skrng dah 35 weeks tpi masih berkerja. harap2 xterbersalin d tmpt kerja. perut asyik sakit contraction palsu + berak2.

1y ago

sy dah bersalin. ank dah 3 bln. sy bersalin msa 39 minggu 6 hari. bukaan 4 cm smpailah kena pksa beranak. 😂.