Tempoh menyusu

Salam,nak tanya..tempoh menyusu direct feeding berapa lama ya?Air susu saya banyak,saya keliru kalau bagi anak hisap sekejap takut tak kenyang,kalau bagi lama dia muntah banyak ketika tengah menyusu ?

1 Balas

Teruskan saja bg dia susu.. klau baby dah kenyang dia bole lepaskan susu tu sendiri... sy kurang susu badan , kdang2 hmpir 2 jam sy Direct feeding... kalau da x tahan baru saya bagi susu fm supya dia kenyang... n klau dah siap susu tu, jgn terus baringkan... buka angin dlu... tepuk2 belakang bby bagi dia sendawa ...