Bayi menyusu sekejap

Hi. Nak tanya. Normal ke kalau baby hisap sekejap je? Huhu kdg ada dalam 1 minit mcm tu tapi susu badan banyak mengalir keluar. Dia kenyang ke kalau mcm tu? Risau pulak takut tak cukup susu. Btw, baby usia 19 hari. #1stimemom #firstbaby #advicepls #pleasehelp #worryingmom #firstmom #ingintahu

1 Balas

berak kencing okay tak? kerap tak dia menyusu? kalau berak kencing okay, menyusu kerap kerap tapi sekejap takpa kot. monitor berat badan dia tengok graph okay tak, kalau okay then no need to worry la

2y ago

Berak kencing ok je sis tapi berak dia kerap tapi dlm kuantiti yg sikit. Sbb klau nak bagi susu every 2 hrs sekali takut dia overfeeding sbb dia ada muntah susu. Sbb tu skrg bgi susu bila dia nangis nak susu je. Tu yg risau dia tak cukup susu