Baby taknak direct feeding

Salam. Anak saya baru keluar dari nicu, saya nak bagi susu direct feeding tapi baby macam hisap sikit je lepastu taknak. Bagi botol dia nak minum. Macam mana ya nak bagi baby menyusu badan? #firstmom #firstbaby #ingintahu

3 Balas

rasanya dah nipple confuse tu..google supplemental nursing system..myb boleh bantu utk baby attach to direct bf balik.. sbb flow botol xsama dgn flow direct bf..

bagi je dik dkt baby..ank akak dulu sebuln dah umur die baru die nak bf..sblm tu minum fm dlm botol..akak pump supaya tak putus susu..lame² die nak bf..

kena banyak skin to skin sis. peluk dia, bagi dia kenal bau mama dia. selalu offer breast dkt dia biar dia xnak. insyaAllah nnt dia nak lar tu