Diapers

Salam..nak tanya diapers yg mna sesuai utk newborn ya? N slalu jadi pilihan mommy2

21 Balas

My baby sy cuba few brands. Masa newborn sy beli mummy poko & huggies. I first time mummy so sy suka guna mummy poko newborn ni sbb dh ad label bila kena tukar lampin. Sy x suggest huggies sbb pnh baby sy pkai gel dy burst. Xpnh beli lg lps tu. Drypers touch pun best jugak sbb very2 soft. Skrg baby dh 8 bln sy guna genki pants saiz L.

Anak saya pakai huggies nb.pastu tukar ke drypers touch s size.beli murah je untuk newborn sebab baby newborn banyak betak and kencing..kena tukar diaper dia selalu kalau tak nak rashes..anak saya pakai sampai 6packs 60pcs. Kalau drypers touch dia pakai 4packs.sekarang dia guna drypants 2packs m size.

5y ago

Awak kena banyak trial and error..sebab lain baby lain..ada yang ngam dan ada yang tidak..awak boleh minta samples kat website2 diaper..1bulan macam tu dia akan dtg..kalau awak rajin cuci dan nak jimat awak boleh beli reusesable..kat shopee ada..1kali beli nb sampai la dia besar boleh pakai...tapi kena rajin cuci la..

Baby sy pkai huggies dry tuk nb.. 1 pek je.. lps tu pkai size s lak.. huggies klu beli kt lazada bleh dpt murh (tips nk dptkn diapers murh beli on9).. tmbh2 klu ade sale or promo.. try tgk 9 sept ni.. bbaloi2..😘

Sy pakai petpet murah beli kat shopee, xsmpai 2 minggu dah tukar drypers size s sb baby cepat besar, kena tgk size baby masa lahir jgk, kalau lahir2 dah 3kg ++ memg membazir beli newborn banyak2

Newborn ank sy pki lmpin je . Tp utk pampers ad jg pki cm jrg , prefer drypers lbh thn lma . Tp klu nk yg soft , huggies soft cm x thn lma sgt

Saya guna mikubi..agak nipis skit..tp sesuai dgn keadaan baby nb sb slalu tkar pampers..harga pun sgt berbaloi..untk penggunaan permulaan

Mula2 sy pkai mamy poko...dh besar sikit sy try pmpers lain yg sesuai ngn kulit baby...

Kalau nak murah pakai Pet2, kalau nak selesa n soft utk kulit bby pakai Touch..

Saya pkai huggies NB. Bila baby dah besar, tuka MamyPoko 😊

Wslm. Sy pakai petpet sbb murah n okay..